Fun With Perspective – What Am I?

Looking at things from different perspectives can be a little hard to explain to a child. But here is a way that might help them understand that things look differently depending on how you look at them. And it can be a lot of fun! It’s also a good reminder to us adults, that the way kids see things is different from the way adults see them. Sit down on the floor in your in kitchen and take a look around. Can you see what is on top of the countertop? Do the doors on your cupboards look bigger? What if you need a drink of water, but the faucet is waaaaay above your head? I think you understand what I’m talking about. πŸ˜‰ So let’s have some fun with the perspective of being really close up to something when you can’t see the whole thing and compare it to the perspective of seeing the whole object. See if your kids (and you!) can guess what each close up picture is before you scroll on to the answer that reveals what you’re looking at. Here we go!

#1.) What is this?

Answer: A quite ripe banana!

#2.) What is this? (Could it be a mountain side with waterfalls?)

Answer: It’s a piece of a dead tree!

#3.) What is this?

Answer: Half an orange!

#4.) What is this?

Answer: A small tomato!

#5.) What is this?

Answer: Salt from the salt shaker!

#6.) What is this?

Answer: Coffee grounds!

#7.) What is this?

Answer: A taco shell!

#8.) What is this? (Is it craters on the moon?)

Answer: A slice of white bread!

#9.) What is this?

Answer: A Ritz cracker!

#10.) What is this?

Answer: A slice of swiss cheese!

#11.) What is this?

Answer: It’s Rusty’s nose! Rusty is our dog. πŸ™‚

Did you guess some of them right or did we fool you? You can use your camera on your cell phone for taking pictures to have handy to entertain the kids when you need a little something more! I hope you enjoyed our little game today! πŸ™‚

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s